ØL PAPIR - HELT RÅTT!!!

ØL PAPIR - HELT RÅTT!!!

Vi på HBO lever og ånder for trykksaker og papir. Å få kundens konsept videreført helt ut til papiret vi bruker er en fantastisk følelse. Det handler hele tiden om å skape oppmerksomhet, imponere og overraske - og til syvende og sist være en informasjonsbærer som konverteres til handling.

Bierpapier er et papir med en meget interessant historie: Papirfabrikken Gmund har kastet sine øyne på den tyske nasjonaldrikken øl. Avfallsproduktet, ”Biertrebern” oppstår under produksjonen av denne populære drikken. Det er lagt til noen andre råvarer – og dermed får vi råstoffet til papiret. Med sin ekstraordinære sammensetning er et unikt papir med en unik karakter. Papiret er tilgjengelig i fem farger som er orientert mot ulike typer øl og har fått navn deretter: Weizen, Lager, Pils, Ale og Bock.

Vi på HBO fikk oppdraget med gjøre katalogen til Spesialgrossisten Troye til noe ekstraordinært. Det var en fornøyelse å dukke ned i Papyrus sin papirkolleksjon og lete frem ulike herlige papirvarianter. Valget talte for seg selv – Bierpapier med sine 5 ulike «øl»-varianter videreførte konseptet med lokalmat som smaker fantastisk, som kommer med en historien og en lokal identitet.

Spesialgrossisten Troye kunne ikke motstå å spille på disse papirkvalitetene når vi fikk presentert og fortalt historien om Gmunds Bierpapier. I katalogen presenteres alle de dyktige småskala-produsentene med fantastiske smaker innen kjøtt, sjømat, meieri & ost, drikke, øl, bakst etc etc.

Papirfabrikken ligger i byen Gmund ved Lake Tegernsee i Sør-Tyskland, hvor Gmund lidenskapelige papirfremstillere kan stole på ultramoderne teknologi for å produsere kreativt utformet papirer. Gmund Paper Mill prioriterer strengt innovasjon og økologi.

Av grafiske teknikker som er brukt nevner vi selvfølgelig offset-trykk i beste kvalitet med vår verdensberømte HBO-lakk på alle sider i innmaten. Omslaget på Bierpapir er trykket med hvitt trykk på bakgrunn og fargebilder oppå for deretter å ha blitt sølvfoliert i vår nye Heidelberg folieringsmaskin. Siste arket i katalogen er stanset ut i logoen «Godt lokalt» sin form for bryte av. Det hele har vi limfrest til en rålekker katalog.

I dag fikk vi også den aller beste belønningen det går an å få fra Spesialgrossisten Troye for arbeidet vi har gjort: «HELT RÅTT! Garantert en katalog som vil bli lagt merke til».

Papiret er levert av Papyrus Norge AS – www.papyrus.com/no
Grafisk produksjon: HBO AS - www.hbo.no

Har du lyst å vite mer om hvordan vi skal produsere trykksaker i fremtiden - kontakt daglig leder Ørjan Risanger hos HBO på telefon 922 04 159 for en hyggelig og innovativ prat om trykksaker :-)